Om företaget

Skydda din båtmotor från stöld!

Så började det...

"Började fundera på om det inte fanns något annat man kunde göra än att bara låsa fast sin båt och motor när min farbror blev av med sin motor två gånger på en sommar. När jag senare såg en parkerad cykel med borttagen sadel och framhjul tänkte jag att man kanske kunde göra något liknande med en båtmotor. Var inne på att ta bort propellern ett tag men insåg att det var alldeles för krångligt. Fick sedan av en slump reda på att kåporna till motorerna var dyra när en kompis hade tappat sin kåpa i sjön. Någonstans där kom jag på det...  Men från idé till färdig produkt tog det ett bra tag. Jag skulle tro att det rör sig om 12-13 år! "


Så föddes idén, Peter Afzelius har sedan dess utvecklat och patentsökt sin idé i företaget Westguard Trading.

Lura tjuven på motorns värde!


När motorkåpan är borttagen minskas värdet på en stulen motor radikalt. Utöver "värdeminskningen" får tjuven svårare att identifiera motorn när det gäller motorstyrka, årsmodell och märke. Denne kan alltså inte bara stjäla en annan kåpa och använda den istället. Om han ändå lyckas ta reda på den informationen måste han beställa en ny kåpa eftersom kåporna inte finns i hyllan på närmaste marina.


Enligt försäkringsbolag och polismyndigheten får tjuven ut ca. 30% av nypriset på svarta marknaden, vilket för en Mercury 50 hk fyrtakt innebär ca. 15.000 kr.


En ny kåpa till samma motor kostar ca. 10 000 kr. Om SafeCap används innebär det att tjuven inte har mycket kvar av "förtjänsten" vilket tillsammans med faktumet att tjuven tvingas beställa en ny kåpa på lokala marinan definitivt har en avskräckande effekt.

Vad är tanken?


  • Tjuvar vill inte ha krångel. De vill stjäla en motor från en båt någonstans och sedan leverera den till köparen. Smidigt och lätt. Om tjuven efter att ha klippt, svetsat, sågat och haft allt besvär med att få bort en fastlåst motor från en båt vill han sedan inte börja leta efter passande kåpor.


  • Detta i sin tur gör att han inte vill ha din motor och väljer att stjäla en komplett motor istället. Det faktum att tjuven inte har en komplett motor att sälja efter avslutad stöld är det som gör att din motor får vara ifred. Detta har gång på gång bevisats genom våra tester under flera års tid.


  • Den vanligaste invändningen brukar vara att det bara är att stjäla en kåpa från en annan motor. Dock måste man ta med i beräkningen att det finns en uppsjö av märken, modeller och årsmodeller som gör detta alltför komplicerat och tidsödande för tjuven. Om alla använde SafeCap skulle det ju inte finnas några kåpor alls på båtarna, eller hur?


  • Anledningen till att det stjäls så mycket båtmotorer är helt enkelt att det är så smidigt. Det är mycket värde som kan hämtas på vanligtvis obevakade platser. Att först använda alla av försäkringsbolagen godkända och rekommenderade lås och sedan ersätta motorkåpan med en SafeCap gör det mycket svårt för tjuven. Och ju svårare och krångligare för tjuven, desto mer troligt att båt och motor får ligga ifred vid bryggan.Westguard Trading, Höglycke Västergård 573 94 Ydre  |  070-479 04 40 | westguardtrading@telia.com

Copyright @ All Rights Reserved